Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Υγιεινό κοτόπουλο με λαχανικά | Απλές και νόστιμες συνταγές

spot_img

ΥΛΙΚΑ
3-4 φιλέτα κοτόπουλο, 1 κιλό
1 συσκευασία (640γρ.) ανάμικτα λαχανικά
2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα (πικάντικο) Herbamare
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές οργανικό σιρόπι αγαύης, Sunny Bio
1 πρέζα μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το σιρόπι αγαύης, το ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το κοτόπουλο. Το γυρίζουμε για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Αν θέλουμε μαρινάρουμε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα. Θα το κρατήσουμε σκεπασμένο στο ψυγείο. Όταν θα το χρησιμοποιήσουμε, το βγάζουμε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Παράλληλα, βάζουμε μπόλικο νερό να κοχλάσει και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και το 1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι με λαχανικά και βότανα. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά. Για να διατηρήσουν το χρώμα τους, τα βγάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει παγάκια.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή