Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2025
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ταλιατέλες με κοτόπουλο | Απλές και νόστιμες συνταγές

spot_img

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο Ταλιατέλες Μιτσίδη

5 κουταλιές σησαμέλαιο

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τούρμερικ (κουρκουμά/ κιτρινόριζα) από φρουταρία

5 κουταλιές φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

1 κουταλιά μπαχαρικά για μπάρμπεκιου

5 κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο

2 κουταλιές Φυσική Σκόνη Λαχανικών Μιτσίδη

1 κουταλιά βούτυρο αλατισμένο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ, μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το τζίντζερ και το τούρμερικ. Τα αφήνουμε να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και τα μπαχαρικά μπάρμπεκιου.

Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου πάνω από το μείγμα που έχει δημιουργηθεί.

Κλείνουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε την εστία φωτιάς και τα αφήνουμε να σιγοψήνονται. Στα 15 λεπτά τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά να σιγοψήνονται.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό μαζί με τη σκόνη λαχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Όταν ψηθούν τις  στραγγίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από το τηγάνι φροντίζοντας να αφήσουμε μέσα τη σάλτσα. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ταλιατέλες  και ανακατεύουμε καλά.

Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή