Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Tagliatellini με σολομό και αντζούγιες

spot_img

Tagliatellini με σολομό και αντζούγιες | Απλές και νόστιμες συνταγές

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φιλέτα φρέσκου σολομού από τις ψαραγορές Blue Island
  • 3 κουτάκια αντζούγιες (κονσέρβες μικρές)
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κουτρούβι ξιδάτο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο Tagliolini, ή linguini

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κουτρούβι. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το
    κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο μαζί με τις αντζούγιες, φροντίζοντας να τις
    λιώσουμε με μία σπάτουλα για να γίνουν σαν πάστα.
    Βάζουμε μέσα το σολομό και ανακατεύουμε απαλά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το κουτρούβι που είχαμε στην άκρη.
    Ψήνουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο μπόλικο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το νερό που χρησιμοποιήσαμε στο βράσιμο, (περίπου 1/2 φλιτζάνι). Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
    Καλύτερα να απολαύσουμε το πιάτο αυτό ενόσω είναι ζεστό. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα φρέσκο μαϊντανό.

ΠΗΓΗ
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή