ΥΛΙΚΑ
4 µεγάλες γαρίδες
40 γρ. καρότα τριµµένα
2 φύλλα για spring roll
50 γρ. Thai sweet chilli sauce
Αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά ξίδι
Λάδι για το τηγάνισµα
EΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε φρέσκιες γαρίδες και τις πλένετε. Με ένα κοφτερό µαχαίρι κόβετε το κεφάλι της γαρίδας. Με τη µύτη του µαχαιριού ξεκινάτε να βγάζετε το κέλυφος της γαρίδας από τη µια µεριά προς την άλλη και αφήνετε την ουρά. Χαράζετε µε το µαχαίρι την πλάτη της γαρίδας και στην τοµή που έχετε κάνει, θα βρείτε το εντεράκι της γαρίδας, που θα το αφαιρέσετε µε το µαχαίρι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες γαρίδες.
Τρίβετε τα καρότα, τα βάζετε σ’ ένα µπολ και τα αναµιγνύετε µε τη sweet chilli sauce, το αλάτι, τη ζάχαρη και ξίδι. Βάζετε το µίγµα του καρότου πάνω στις γαρίδες και τις τυλίγετε µε το φύλλο σε ρολά.
Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα γουόκ και τηγανίζετε τα spring roll γαρίδας µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε αµέσως.