ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
2 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φλ. διάφορα φύλλα σαλάτας (χρησιμοποιήστε ό,τι σας αρέσει. Φριζέ, μαρούλι, φύλλα μουστάρδας κ.λπ.)
1/4 φλ. τυρί μπλε Το Ποιοτικό, θρυμματισμένο με τα χέρια σας
Αλάτι
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
1 φλ. καλά γεμάτο καρύδια
½ ασπράδι αβγού
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι,
¼ φλ. Μaple Syrup
Για το ντρέσινγκ:
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές Maple Syrup
1 κουταλάκι μουστάρδα Nτιζόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τα καρύδια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βάζετε το ασπράδι σε ένα μπολ και το χτυπάτε λίγο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το πιπέρι και το Maple Syrup. Χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμειχθούν. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε καλά. Τα βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου (αν χρησιμοποιήσετε κανονικό ταψί, στρώνετε τη βάση του με αντικολλητική λαδόκολλα).
Ψήνετε στο φούρνο για 15-18 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι τα καρύδια να γίνουν αρωματικά και τραγανά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Αναμειγνύετε τα υλικά για το ντρέσινγκ. Βάζετε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Προσθέτετε το τυρί, αλάτι και ανακατεύετε ξανά. Βάζετε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με τα καρύδια και σερβίρετε αμέσως.