Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Sacottini (πουγκιά) με τυριά και μελιτζάνες

spot_img

ΥΛΙΚΑ

2 χ 250 γρ. συσκευασία sacottini με τυριά «Μιτσίδη»

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

¼ κουταλάκι νιφάδες τσίλι

300 γρ μελιτζάνες, σε μικρά κυβάκια

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

35 γρ. πάστα ντομάτας «Μιτσίδη»

125 ml βότκα

60 ml κρέμα γάλακτος

Φυλλαράκια βασιλικό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο με τις νιφάδες τσίλι, στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αναλτοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάστα ντομάτας. Αναμειγνύετε και περιχύνετε με τη βότκα. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αποσύρετε από τη φωτιά.

Βράζετε τα sacottini σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4 λεπτά μόνο. Κρατάτε λίγο από το νερό που τα βράσαμε και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τις μελιτζάνες. Προσθέτετε ¼ φλυτζανιού νερό που κρατήσατε και αναμειγνύετε σε χαμηλή φωτιά, για 1 λεπτό περίπου μέχρι να δέσουν.

Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με φυλλαράκια βασιλικού.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή