4 άτομα / 20’ ετοιμασία / 25’ χρόνος ψησίματος / ΕΥΚΟΛΟ
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
- ½ φλιτζ. Λευκό κρασί
- 3 φλιτζ. ζεστό ζωμό βοδινό
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές παρμεζάνα
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς τα μανιτάρια.
- Αδειάζετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ανακατεύετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και το ρύζι.
- Ανακατεύετε ελαφρώς, σβήνετε με το κρασί και ψήνετε μέχρι το κρασί να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Ρυθμίζετε σε μέτρια εστία και βάζετε το ένα φλιτζάνι ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Κατά διαστήματα ανακατεύετε και αφού το ρύζι απορροφήσει το ζωμό προσθέτετε το άλλο φλιτζάνι.
- Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και για τον υπόλοιπο ζωμό.
- Και πάλι ανακατεύετε κστά διαστήματα μέχρι να χυλώσει και να ψηθεί το ρύζι.
- Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε μέσα το βούτυρο, το σχινόπρασο και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύετε, διορθώνετε τη γεύση και σερβίρετε.