ΥΛΙΚΑ
• 2 μεγάλα φιλέτα ψάρι παγκάσιους
• 2 φλ. γαλέτα (φρυγανιά)
• 1 φλ. αλεύρι
• 3 αβγά
• ξύσμα λεμονιού
• λάδι για τηγάνισμα
• αλάτι, πιπέρι
Για τη σος ταρτάρ
• 1 φλ. μαγιονέζα
• 2 κουταλιές κάπαρη
• 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το ψάρι σε στενόμακρες λωρίδες.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τη φρυγανιά με το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σε ένα τρίτο μπολ σπάζετε τα αβγά και τα χτυπάτε καλά.
Πανάρετε το ψάρι βάζοντάς το αρχικά στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει βάζετε μέσα τα φιλέτα. Τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το παραπανίσιο λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά για την ταρτάρ και συνοδεύετε τα παναρισμένα κομμάτια ψαριού.