Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κοχύλια στο φούρνο με σολομό

spot_img

Yλικά

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 500 γρ. μακαρόνια «κοχύλια»
  • 400 γρ. σολομό φιλέτο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 ml ζωμό από τα μακαρόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα ντιζόν
  • ½ φλ.. αλεσμένο ψωμί
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε (δεν πετάμε το νερό) και το ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό, ώστε να σταματήσει να ψήνετε και να μην χάσει το έντονο πράσινο χρώμα του.

Στο ίδιο νερό που βράσαμε το μπρόκολο ψήνουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε και φυλάγουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μπρόκολο αφού το κόψουμε σε μπουκιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το τυρί μασκαρπόνε με 60 ml από τον ζωμό που βράσαμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το τυρί τσένταρ. Βάζουμε το μείγμα τυριών στο μπολ με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Κόβουμε τον σολομό σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το σολομό σε διάφορα σημεία στο πυρέξ κατανέμοντάς τον ομοιόμορφα.

Για την επικάλυψη αναμειγνύουμε την παρμεζάνα με το αλεσμένο ψωμί και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια και ψήνουμε 200°C στον αέρα για 25 λεπτά.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή