Υλικά:
Μια συσκευασία Ajinomoto Pork Gyoza
2-3 κουταλιές σπορέλαιο
60 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
Για το ντιπ:
60 ml Takahiro soy sauce
2 κουταλιές sweet chilli sauce
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού ή μηλόξυδο
1-2 κουταλάκια Uni-Eagle Sriracha hot chilli sauce
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, καλά ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρια, πολύ ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζετε το σπορέλαιο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βάζετε περιμετρικά τα Gyoza (κατευθείαν από την κατάψυξη) με την επίπεδη επιφάνεια να ακουμπά στο τηγάνι. Αφήνετε να ψηθούν μέχρι η βάση τους να πάρει καραμελλένιο χρώμα. Βάζετε στο τηγάνι τον ζωμό ή νερό και καλύπτετε το τηγάνι με ένα πώμα ώστε να μην φεύγει ο ατμός. Ψήνετε άλλα 2 λεπτά περίπου. Ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε το νερό να εξατμιστεί εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όσα Gyoza θέλετε.
Για να φτιάξετε το ντιπ, αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Σερβίρετε τα Gyoza ζεστά με το ντιπ.
Σημ. Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα Gyoza μόνο στον ατμό.