ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό χταπόδι
• 200γρ κόκκινο κρασί
• 50γρ ελαιόλαδο
• 60γρ έψημα
• 50γρ κόκκινο ξύδι
• Αλάτι
• 1/2 κουταλάκι τσαγιού μαύρο πιπέρι, ακοπάνιστο
• 2 ξύλα κανέλα
• 1 φύλλο δάφνη
Για το πουργούρι
ΥΛΙΚΑ
• 200γρ πουργούρι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις το χταπόδι και το κόβεις σε μέτρια κομμάτια. Το βάζεις σε κατσαρόλα, μαζί με όλα τα υλικά – το κρασί, το ελαιόλαδο, το έψημα, το ξύδι, αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη δάφνη.
Ψήνεις σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να ψηθεί το χταπόδι.
Σερβίρεις με ένα απλό πουργούρι πιλάφι.
Για το πουργούρι: Μαραίνεις το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτεις το πουργούρι. Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά για 1’ και ρίχνεις 500γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις ξανά, καλύπτεις την κατσαρόλα και ψήνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10’.