Υλικά
1 φλ. ρεβίθια
6 κουταλιές ταχίνι
1/3 φλ. χυµό λεµονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι κύµινο
1 κουταλιά µαϊντανό ψιλοκοµµένο (και επιπλέον για το γαρνίρισµα)
1 κουταλιά φιστίκια Αιγίνης
(χαλεπιανά) χοντροαλεσµένα
(και επιπλέον για το γαρνίρισµα),
1 κουταλάκι αλάτι,
2-3 κουταλιές νερό.
Εκτέλεση
Από το προηγούµενο βράδυ, βάζετε τα ρεβίθια σε µια ανοξείδωτη κατσαρόλα µε µπόλικο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να µουλιάσουν σκεπασµένα ολόκληρο το βράδυ. Την εποµένη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Ακολούθως, σουρώνετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε στον κάδο του µίξερ το ταχίνι, το χυµό λεµονιού και χτυπάτε για 2 λεπτά περίπου να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Μαζεύετε το µίγµα από τα τοιχώµατα και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύµινο, το µαϊντανό, τα φιστίκια Αιγίνης και το αλάτι. Χτυπάτε για 1 λεπτό και προσθέτετε τα ρεβίθια. Συνεχίζετε το χτύπηµα για 1-2 λεπτά µέχρι να έχετε ένα αφράτο µίγµα. Αν είναι σφικτό το µίγµα, ρίχνετε 2-3 κουταλιές νερό. Σερβίρετε το χούµους µε επιπλέον ελαιόλαδο, ψιλοκοµµένο µαϊντανό και χοντροαλεσµένα φιστίκια Αιγίνης.