Εκτός από μπουτάκια μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με άλλα μέρη του κοτόπουλου ή να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο κομμένο σε μερίδες. Η διαδικασία για το μαρινάρισμα θα είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.
Υλικά
1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
Για τη μαρινάτα:
2 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί
1 λάιμ ή πράσινο λεμόνι ο χυμός
½ πορτοκάλι ο χυμός
1 κουταλιά φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη (ή 1 κουταλάκι ξηρή)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τα στραγγίζετε και τα ψήνετε στη σχάρα για 25 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
TIP: Αντί για ρίγανη μπορείτε να βάλετε στη μαρινάτα φρέσκο ή ξηρό θυμάρι. Επίσης, προσθέστε το ξύσμα από ½ λάιμ και ½ πορτοκάλι.