Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ασιατική σαλάτα ‘coleslaw’ με κοτόπουλο

spot_img

Υλικά:

1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 καρότο, χοντροτριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια λάχανο (κραμπί), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια

20 περίπου φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

2 κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι

½ φλιτζάνι φυστίκια (καλύτερα ψημένα στον φούρνο)

2 φλιτζάνια κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε λωρίδες

Υλικά για το ντρέσινγκ

2 λάιμ, ο χυμός

2 κουταλιές Takahiro Soy Sauce

2 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά σησαμέλαιο (sesame oil)

1-2 κουταλάκια Uni-Eagle Sriracha hot chilli sauce

1 κουταλάκι τζίντζερ

Εκτέλεση:

Αναμείξετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και  αφήστε το σε μια μεριά να δέσουν οι γεύσεις.

Βάλτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, περιχύνετε το μισό ντρέσινγκ στην σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Βάζετε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

ΠΗΓΗ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή