Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Βόλος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κατέθεσαν επιχειρηματίες

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα νεκρά ψάρια στο Βόλο, υπέβαλαν το μεσημέρι της Τρίτης η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας. Στόχος των επιχειρηματιών είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι για την οικολογική καταστροφή και την συνακόλουθη οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε στον Παγασητικό κόλπο.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Χρήστος Γούσιος, οι επαγγελματίες της εστίασης ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα πριν από περίπου έναν χρόνο. «Η οικολογική καταστροφή του κατακλυσμού του Παγασητικού κόλπου από νεκρά ψάρια αποτελεί την ταφόπλακα των επιχειρήσεων. Θα πρέπει η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικοί φορείς να σταθούν για άλλη μία φορά δίπλα στους επαγγελματίες, να τους στηρίξουν για να καταφέρουν να επιβιώσουν», τόνισε.

Νεκρά ψάρια στο Βόλο: “Δεν υπάρχουν καθόλου τουρίστες και επισκέπτες”

Μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει, συμφωνά με το gegonotanews, και η Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγόρου, θα ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, «τα 15 αιτήματα που κατατέθηκαν προς τον αρμόδιο κρατικό φορέα είναι μία καλή αρχή, αλλά υπάρχουν ακόμα 12 τα οποία ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης προκειμένου να έχουν μία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία. «Η καταστροφή είναι μεγάλη, βρισκόμαστε αρχές Σεπτέμβρη, ακόμα στην καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο και δεν υπάρχουν καθόλου τουρίστες και επισκέπτες, ειδικά μετά την χθεσινή απαγόρευση κολύμβησης στις παραλίες του κόλπου. Κοντεύουμε να φθάσουμε σε πτώση του τζίρου της τάξης του 100%», τόνισε ο πρόεδρος.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή