Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 37χρονη «αστυνομικός της χρονιάς», 4 ακόμη συνάδελφοι της κι ακόμη 14 άτομα που συνελλήφθηκαν για εμπλοκή στο κύκλωμα προστασίας σε λέσχες και οίκους ανοχής.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 37χρονη διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς είχε απευθείας επικοινωνία με τον 58χρονο εγκέφαλο της οργάνωσης, ο οποίος είναι γνώριμος στις Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εξάρθρωσε το κύκλωμα με φερόμενους αρχηγό έναν 58χρονο επιχειρηματία από την Κρήτη και υπαρχηγό έναν 55χρονο.
Είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν δίκτυο πληροφοριών με επίορκους αστυνομικούς και να ενημερώνουν προκαταβολικά οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες στην Αθήνα για την ημέρα και την ώρα που οι υπηρεσίες του δημοσίου θα πραγματοποιούσαν ελέγχους.
Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται μία 37χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Β′ στον βαθμό, η οποία υπηρετούσε μέχρι και πριν από δύο μήνες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποιεί επιχειρήσεις στις παράνομες λέσχες. όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία όμως καταργήθηκε λόγω της δημιουργίας της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, τη μετέθεσαν σε υπηρεσία της Ασφάλειας, καθώς ήδη είχαν πληροφορηθεί τις σχέσεις της με τον 58χρονο φερόμενο ως αρχηγό, με τον οποία μάλιστα είχαν συναντηθεί και συνομιλούσαν τακτικά στο τηλέφωνο.
Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, που συνελήφθησαν, είναι Ειδικοί Φρουροί, υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και κατηγορούνται ότι είχαν αναλάβει τη φύλαξη στα σπίτια των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, του «στρατηγείου» τους σε μια εταιρεία σεκιούριτι στη Λ. Συγγρού, ενώ μετέφεραν χρήματα για λογαριασμό της συμμορίας σε φακέλους.
Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής και χαρτοπαικτικών λεσχών, κάθε 1η και 15, έδιναν στην εγκληματική οργάνωση από 800 έως 2.500 ευρώ προκειμένου να ενημερώνονται για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας ή να αποτρέπουν ελέγχους.