Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οικοδεσπότης από την κόλαση: Ο Τζέιμς ΜακΑβόι στο Speak No Evil

Ο Πάντι και η σύζυγός του Κιάρα είναι γονείς ενός κωφάλαλου (ύποπτα βουβού, όπως υπονοείται στη συνέχεια), αγοριού, του Αντ. Όταν ο Πάντι προσκαλεί ένα ζευγάρι Αμερικανών, τη Λουίζ και τον Μπεν -τους οποίους γνώρισαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ιταλία- μαζί με την 11χρονη κόρη τους Άγκνες για ένα Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό, απομακρυσμένο σπίτι τους στην εξοχή, τίποτα δεν προμηνύει τη συνέχεια. Σύντομα όμως, αρχίζουν οι υποδείξεις, οι επεμβάσεις, οι άβολες συμπεριφορές και οι μικρο-επιθέσεις -από δυσάρεστα μαθήματα εθιμοτυπίας στο τραπέζι την ώρα του δείπνου μέχρι απροσδόκητα μπάνια με κρύο νερό.

Το τρέιλερ ανοίγει με τους φιλοξενούμενους εμφανώς ανήσυχους σε ένα μικρό δωμάτιο, με τη Λουίζ να κλείνει τις κουρτίνες και να ψάχνει στη ντουλάπα κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα τους, λέγοντας στον σύζυγο της «πρέπει να φύγουμε από δω», ενώ οι οικοδεσπότες τους ρωτούν πίσω από την κλειστή πόρτα αν είναι όλα καλά.

Μάταια προσπαθούν να φύγουν, στα επόμενα πλάνα του δεύτερου τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνεται σαφές ότι είναι παγιδευμένοι και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο εξαιρετικός Τζέιμς ΜακΑβόι πρωταγωνιστεί στο αγγλόφωνο ριμέικ του δανέζικου ψυχολογικού θρίλερ «Gæsterne» των Κρίστιαν και Μαντς Ντάφντρουπ, που έκανε αίσθηση το 2022. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Sundance και απέσπασε 11 υποψηφιότητες για τα Δανέζικα Βραβεία Κινηματογράφου.

Το «Speak No Evil» υπογράφει ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάτκινς, δημιουργός του «Eden Lake» και της βραβευμένης γοτθικής ιστορίας φαντασμάτων «The Woman in Black».

Μαζί με τον ΜακΑβόι πρωταγωνιστούν οι Μακένζι Ντέιβις, Σκουτ ΜακΝάιρι, Αϊσλινγκ Φρανσιόσι.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Κραυγή Σιωπής».

Με πληροφορίες από Empire

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή