Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Πήραμε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable» και σε συζήτηση που είχε με τον Ενρίκο Λέτα, μίλησε μεταξύ άλλων και για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη ενώ παραδέχθηκε ότι η παράταξη δεν κατέκτησε τον στόχο που είχε θέσει εξηγώντας ότι «υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν». Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη αποχή και πρόσθεσε πως «οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωεκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το μήνυμα ήταν πιάστε δουλειά για να πετύχετε τα αποτελέσματα για τα οποία δεσμευτήκατε και σας ψηφίσαμε».

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με μετρήσιμο αποτέλεσμα και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση που συνδυάζει δεξιούς και μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους. Υπενθυμίζεται ότι μία από τις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο αφορούσε στη διεύρυνση της παράταξης, οπότε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να εκληφθεί και ως μία έμμεση απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, υπάρχουν άλλα τρία χρόνια θητείας της κυβέρνησης –καθώς ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι εκλογές θα γίνουν το 2027- κάτι που σημαίνει ότι το κυβερνητικό έργο και η προσπάθεια σύγκλισης με την Ευρώπη θα κριθεί τότε.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή