Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μίσος και βία στην Θεσσαλονίκη: Όχλος νεαρών κυνηγά και επιτίθεται σε τρανς άτομα (βίντεο)

(Προσοχή, στα βίντεο ακούγονται ύβρεις)

Σκηνές βίας και παράλογου, τυφλού μίσους που σοκάρουν και προκαλούν ντροπή όσο και ερωτήματα, εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου, με έναν όχλο αποτελούμενο από δεκάδες άτομα, στην πλειοψηφία του νεαρής ηλικίας -ακόμη και ανήλικα- να υβρίζουν, να επιτίθενται και να κυνηγούν δύο νεαρά τρανς άτομα.

Στα βίντεο που δημοσιεύουν το ThessToday και το Thestibval φαίνεται μια μεγάλη ομάδα δεκάδων ατόμων να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ στόχος τους είναι τα δύο τρανς άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά υπήρξε λεκτική επίθεση από ένα άτομο κατά των δύο 21χρονων. Ένα δεύτερο άτομο προσέγγισε και τους έφτυσε στο πρόσωπο. Καθώς τα θύματα έβλεπαν να κινούνται απειλητικά εναντίον τους, το ένα εξ αυτών έριξε στο πρόσωπο του επιτιθέμενου.

Τότε, ένα μπουλούκι 100-150 ατόμων που ήταν στο σημείο άρχισε όλο να κινείται επιθετικά προς τους δύο τρανς.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η κατάσταση έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως λένε, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να εκτοξεύουν προς αντικείμενα, όπως μπουκάλια και πέτρες, να τα κυνηγούν διατυπώνοντας απειλές, να βρίζουν, να φτύνουν και να κάνουν χειρονομίες.

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ThessToday, «Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας ”αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς”. Αν δεν τους φυγάδευαν, τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής. Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία».

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές εμπλεκομένων στο άγριο επεισόδιο.

Εντέλει έγιναν 25 προσαγωγές με τις 21 να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες συμμετέχει και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή