Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κεντρική Επιτροπή ΣYΡΙΖΑ: Την Κυριακή οι κάλπες για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Μυστική και όχι φανερή/ ονομαστική θα είναι τελικά η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Όπως αποφασίστηκε εν τέλει στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της ΚΕ που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες εντάσεις, οι κάλπες θα στηθούν το πρωί της Κυριακής, από τις 10.00 ως τις 13.00.

Σύμφωνα με αναφορές υπήρξε εκνευρισμός από πλευράς του κ. Κασσελάκη το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα λέγοντας πως θα επιστρέψει «όταν αποφασίσετε πώς θα ψηφίσετε, για να ψηφίσετε». Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατέθεσε τελικά το Σάββατο η ομάδα των “87”, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ο Παύλος Πολάκης έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας.

«Τον Στέφανο τον στήριξα αλλά έπεσα έξω, ο Στέφανος και καλό παιδί είναι και φιλότιμο έχει και καλές προθέσεις έχει, αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει» είπε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «σύντροφε πρόεδρε δεν μπορείς γι′ αυτό προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών για να πάμε μαζί ενωμένοι. Ήταν διχαστική η ομιλία σου. Εγώ υποψηφιότητα θα δηλώσω, και λέω ξεκάθαρα ότι θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ και καλώ τους πάντες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, να πουν ότι θα μείνουν και θα παλέψουμε να ρίξουμε τον Μητσοτάκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος προς τους διαφωνούντες νωρίτερα τους είχε καλέσει καταθέσουν πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Σε κείμενο που κατέθεσαν οι «87», με τη στήριξη 13 ακόμη, ανέφεραν πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% συν ένα του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή