Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πληρώνουν ταξιδιωτική άδεια για να εισέρχονται στη χώρα

Τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτούν σύντομα ένα επιπλέον βήμα για όλους σχεδόν τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εως τώρα, ταξιδιώτες από πολλά μέρη του κόσμου μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς προηγούμενη εγγραφή, χάρη στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (βίζα). Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει σύντομα, διότι από το 2025, σχεδόν όλοι οι ξένοι επισκέπτες (με εξαίρεση εκείνους από την Ιρλανδία) θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA (σύστημα ηλεκτρονικής άδειας ταξιδιού) πριν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το σύστημα ισχύει ήδη για όσους προέρχονται από επιλεγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, σύντομα θα επεκταθεί και για ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα κ.ά.

Στη συνέχεια, από τις 2 Απριλίου 2025, το ίδιο σύστημα θα ισχύει και για όσους προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόλις αυτό εφαρμοστεί, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν 10 λίρες για να υποβάλουν αίτηση για ETA, και κάθε ETA ισχύει για πολλαπλές εισόδους σε διάστημα δύο ετών (με την προϋπόθεση ότι το διαβατήριό σας δεν λήγει σε αυτό το χρονικό διάστημα), χωρίς καμία διαμονή να υπερβαίνει τους έξι μήνες. Επισήμως, μπορεί να χρειαστούν τρεις εργάσιμες ημέρες για να εγκριθεί μια ETA, αν και σε πολλές περιπτώσεις θα εγκρίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για ETA περιλαμβάνει την παροχή των στοιχείων του διαβατηρίου σας και των στοιχείων επικοινωνίας σας, τη μεταφόρτωση μιας φωτογραφίας σας, την απάντηση σε ερωτήσεις και την καταβολή ενός τέλους.

Πηγή: One Mile At A Time

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή