Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η συμμορία με τις 10 εκρήξεις ΑΤΜ – Αποκαλυπτικά βίντεο από τη δράση της

Δέκα περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο Plofkraak κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, που ταυτοποίησαν δύο μέλη της συμμορίας των κακοποιών και ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη σύλληψή τους μέσω ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Ρουμανίας, 29 ετών, και έναν Μολδαβίας, 41 ετών, οι οποίοι με τουλάχιστον τρεις συνεργούς τους από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 ανατίναξαν δέκα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε Αττική και Φθιώτιδα με τη λεία τους να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με φυτίλι και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα Α.Τ.Μ. και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα.

Για να καταστήσουν δυσχερή την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες ή μπουφάν και γάντια, ενώ διέφευγαν με αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή