Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Φωτιές ξέσπασαν στο εγκαταλελειμμένο πετρελαιοφόρο Sounion

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Παρασκευή στο πετρελαιοφόρο με ελληνική σημαία που μετέφερε 150.000 τόνους πετρελαίου και το οποίο εκκενώθηκε από το πλήρωμά του μετά από επίθεση που δέχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Ιράκ για Αγίους Θεοδώρους με πλήρωμα 25 άτομα (αλλοδαποί υπήκοοι) είχε δεχτεί επίθεση την Τετάρτη από δύο μικρά σκάφη, οι επιβαίνοντες των οποίων άνοιξαν πυρ εναντίον του, με τον κυβερνήτη να αναφέρει τρεις εκρήξεις, ενώ, σύμφωνα με αναφορές, ανταπέδωσαν πυρά ένοπλοι φρουροί που επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο.

Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, δέχτηκε την επίθεση ενώ έπλεε 72 νμ δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο σκάφος και την ακινητοποίησή του.

Οι Χούθι δεν έχουν ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Sounion, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Χοντέιντα της Υεμένης αφού στοχοποιήθηκε από πολλαπλά βλήματα την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο πλοίο και να χαθεί η ισχύς της μηχανής.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή