Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Euro: Ανώτερη η Ισπανία απέναντι στην Ιταλία, πήρε τη νίκη με 1-0

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η Ισπανία νίκησε 1-0 την Ιταλία στο Γκελζενκίρχεν και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο EURO 2024. Παρά το «φτωχό» σκορ, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε από αυτογκόλ (Καλαφιόρι 55΄), το ματς ήταν μία 90λεπτη επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας για την Ισπανία που προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στους «16».

Ο αγώνας

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ουίλιαμς πέρασε τον Ντι Λορέντζο σαν σταματημένο και σέντραρε από αριστερά ο Πέδρι πήρε την κεφαλιά και ο Ντοναρούμα έσωσε εντυπωσιακά. Μάλιστα στο 10’ ο Μοράτα σέντραρε από αριστερά ο Ουίλιαμς πήρε την κεφαλιά από κοντά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 24’ ο Γιαμάλ έκανε μαγική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Μοράτα που γύρισε και σούταρε από δεξιά αλλά ο Ντοναρούμα είχε καλύψει κι έδιωξε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρουίθ έπιασε φοβερό σουτ από τα 30 μέτρα αλλά ο Ντοναρούμα έσωσε ξανά και στο 28’ οι Ρουίθ, Καρβαχάλ και Ρόδρι έκρυψαν την μπάλα αλλά το σουτ του άσου της Σίτι σταμάτησε σε σώματα.

Τελικά στο 55ο λεπτό ο Ουίλιαμς ταλαιπώρησε ξανά τον Ντι Λορέντζο και σέντραρε από αριστερά και ο Καλαφιόρι πέτυχε αυτογκόλ για το 1-0.

20 Ιουνίου 2024, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Gelsenkirchen: Ο βασιλιάς Φελίπε VI της Ισπανίας χαιρετά στις κερκίδες πριν από την έναρξη του αγώνα. Φωτογραφία: David Inderlied/dpa (Photo by David Inderlied/picture alliance via Getty Images).

picture alliance via Getty Images

Στο 58’ ο Ντοναρούμα έσωσε εκ νέου μετά από μακρινό σουτ του Μοράτα και από το κόρνερ ο Λε Νορμάν πήρε την κεφαλιά και ο Καμπιάζο έσωσε στη γραμμή.

Η Ισπανία είχε στήσει πάρτι και στο 60ο λεπτό το σουτ του Γιαμάλ έξυσε το δοκάρι των «Ατζούρι» και στο 71’ ο Ουίλιαμς έφερε την μπάλα στο δεξί κι έπιασε ένα φοβερό σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι. Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ντε λα Φουέντε φρέσκαρε την ομάδα του, έριξε τον ρυθμό και κράτησε εύκολα τη νίκη.

Στο 90+1′ ο Αγιόθε έκανε όμορφη ενέργεια και πλασέ από αριστερά αλλά ο Ντοναρούμα έβγαλε δύσκολα και στο επόμενο λεπτό ο Ντι Λορέντζο έκανε νέο λάθος αλλά ο Ντοναρούμα νίκησε ξανά τον Αγιόθε

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή