Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Euro 2024: Πανάξια πρόκριση της Ελβετίας στους “8” – Απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Ιταλία (Βίντεο)

Η Ελβετία πανηγυρικά στα προημιτελικά του Εuro, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία σχεδόν ταπεινωμένη γυρίζει στο σπίτι τις. Η ομάδα του Γιακίν ήταν η μοναδική που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Olympiastadion», κέρδισε με 2-0 τους «Ατζούρι» και του αποκαθήλωσε εκκωφαντικά. Αποκαρδιωτική η εικόνα των Ιταλών, οι οποίοι απείλησαν ελάχιστα και θα μπορούσαν να χάσουν με ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Με Αγγλία ή Σλοβακια στην οκτάδα οι Ελβετοί, οποίος είχαν να νικήσουν την «Σκουάντρα Ατζούρα» από το 1993!

Ο αγώνας

Η Ιταλία μπήκε πολύ συντηρητικά στο ματς, άφησε την μπάλα στην Ελβετία και στο 24ο λεπτό παραλίγο να το πληρώσει. Ο Αεμπίσερ έβγαλε όμορφη κάθετη στον Εμπολό, εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Ντοναρούμα και πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Παρί πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση.

Στο 26’ ο Κιέζα έκανε όμορφη προσποίηση και πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ακάντζι έσωσε με προβολή ενώ στο 32΄ο Ροντρίγκες έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Γιακίν συνέχισε να είναι η μοναδική που έψαχνε το γκολ στον αγωνιστικό χώρο και το βρήκε στο 37ο λεπτό. Οι Ελβετοί έκλεψαν ψηλά, άλλαξαν γρήγορα, ο Βάργκας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φρόιλερ κοντρόλαρε στο πέναλτι και με όμορφο σουτ έγραψε το 1-0.

Μάλιστα στο 45+1’ ο Ρίντερ εκτέλεσε απ′ ευθείας το φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο Ντοναρούμα και το δοκάρι έσωσαν την Ιταλία.

Οι «Ατζούρι» έψαχναν θεωρητικά το γκολ άμεσα στο 2ο μέρος αλλά η Nati το πέτυχε σχεδόν με τη σέντρα στην επανάληψη. Η Ελβετία άλλαξε και πάλι όμορφα την μπάλα, ο Αεμπίσερ από αριστερά έστρωσε στον Βάργκας κι εκείνος με μαγικό φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 2-0.

Στο 52ο λεπτό ο Σερ προσπάθησε να διώξει μετά από γέμισμα και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του άναυδου Ζόμερ ενώ στο 72’ ο γκολκίπερ της Ίντερ μπλόκαρε το σουτ του Ρετέγκι.

Στο 83ο λεπτό ο Τσούμπερ άλλαξε με τον Τζάκα και σούταρε από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Ντοναρούμα.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή