Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ενταση και αποχωρήσεις στην συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντηση Κασσελάκη

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕΣ), η οποία ολοκληρώθηκε με αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η Όλγα Γεροβασίλη και άλλα στελέχη, έθεσαν θέμα με την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συμπίπτει με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιμετώπισε τις διαφωνίες που καταγράφθηκαν με την φράση: «Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα, τέλος»!

Η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις, που οδήγησε στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση του κόμματος οκτώ στελεχών.

Διαψεύδει ο Κασσελάκης

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με ανάρτησή του για το συμβάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «μια χαρά είμαστε με την Όλγα» (σ.σ. Γεροβασίλη).

«Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα μας διασπάσετε ποτέ».

Όπως όλα δείχνουν, αφορμή για το ξέσπασμα Κασσελάκη στάθηκε ο προβληματισμός που διατυπώθηκε από στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη που τόνισαν ότι είναι αντιδεοντολογικό να γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις ίδιες ημέρες με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να γίνει γνωστή η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οργανωτικές αλλαγές που επιθυμεί για τον κόμμα.

Όπως φαίνεται οι δύο αυτές «αντιρρήσεις» στη γραμμή Κασσελάκη στάθηκαν αρκετές για να ξεσπάσει καλώντας όποιον θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα. «Σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα. Τέλος, είπα, τέλος», φέρεται να είπε σε έντονο τόνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρενέβη και ο Νίκος Παππάς ζητώντας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει τα όσα είπε στα μέλη του οργάνου, πράγμα το οποίο δεν δέχτηκε να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, με αποτέλεσμα την αποχώρηση οκτώ μελών της Πολιτικής Γραμματείας από τη συνεδρίαση.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή