Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Boeing: Σε απεργία κατεβαίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ – Ζητούν αυξήσεις 40%

Σε απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της Boeing μετά την απόρριψη με συντριπτική πλειοψηφία μιας δοκιμαστικής συμφωνίας μεταξύ εκπροσώπων των συνδικάτων και του κατασκευστή αεροπλάνων για αυξήσεις μισθών 25% καθώς ζητούν αυξήσεις 40%.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι – οι οποίοι κατασκευάζουν αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των 737 Max και 777 στις περιοχές του Σιάτλ και του Πόρτλαντ – πρόκειται να «κλείσουν» τα εργοστάσια κατεβάσουν από σήμερα.

Η απεργία είναι ένα ακόμη πλήγμα για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει βαθύτερες οικονομικές απώλειες καθώς αγωνίζεται να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά από μια σειρά ζητημάτων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων ατυχημάτων.

Όμως είναι χτύπημα και για τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο της Boeing, Kelly Ortberg, η οποία διορίστηκε τον περασμένο μήνα με στόχο να επιστρεέψει η εταιρεία στις παλιές καλές μέρες.

Το 96% ψηφίζει απεργία

Σχεδόν το 95% των εργαζομένων απέρριψαν τη συμφωνία αμοιβών, με το 96% να υποστηρίζει την απεργία.

«Τα μέλη μας μίλησαν δυνατά και καθαρά απόψε», είπε ο Jon Holden, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής Περιοχής 751. «Χτυπάμε τα μεσάνυχτα», πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων είχαν συμβουλέψειι τους εργαζομένους να δεχθούν τη συμφωνία για αύξηση μισθών κατά 25% αλλά σε διάστημα τεσσάρων ετών η οποία είχε και τη δέσμευση της Boeing ότι θα κατασκευάσει το επόμενο εμπορικό της αεροπλάνο στο Σιάτλ, εάν το έργο ξεκινούσε κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή