Έξι φορείς της Ηπείρου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των τοπικών παραδοσιακών τροφίμων μέσω της γαστρονομίας. Στη συνεργασία συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Ιωαννίνων, η Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου και το Σωματείο “Παμβώτις”.
Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση προϊόντων, όπως η πέστροφα, το κεφαλοτύρι και η πατάτα Χρυσοβίτσας, με στόχο την πιστοποίησή τους ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης.
Το μνημόνιο σηματοδοτεί την έναρξη μιας οργανωμένης προσπάθειας για τη διασύνδεση παραγωγής και γαστρονομίας, προκειμένου τα ηπειρωτικά προϊόντα να αποκτήσουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.
www.ertnews.gr