Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εκδηλώσεις για τα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, στο πλαίσιο του μηνιαίου προγράμματος των 8 βιβλιοθηκών του δικτύου, προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την τύχη των έργων τέχνης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, αναγνώσεις βιβλίων και εργαστήρια εμπνευσμένα από ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής, που επικεντρώνονται στην προστασία των έργων τέχνης και τον αγώνα για τη διάσωσή τους.

Το πρόγραμμα εξετάζει τη στάση των ναζιστών απέναντι στην τέχνη, τη λεηλασία των συλλογών τέχνης των Εβραίων και τις καταστροφές έργων μοντέρνας τέχνης που θεωρούσαν “εκφυλισμένα”. Παράλληλα, ρίχνει φως στις ηρωικές προσπάθειες μουσείων και ατόμων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν εθνικούς θησαυρούς, μεταφέροντάς τους σε ασφαλή καταφύγια ή θάβοντάς τους σε κρύπτες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και αναδεικνύουν την επίδραση του πολέμου στην τέχνη, ενώ θέτουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αξία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τον προγραμματισμό σχολικών επισκέψεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 2655022298.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή