Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Παραδοσιακά γλυκά στο εργαστήριο της Μπιρμπίλως

Γλυκό του κουταλιού παντζάρι και γίγαντες; Κι όμως υπάρχουν, και έχουν «κερδίσει» όσους τα έχουν δοκιμάσει, όπως και άλλες πολλές γεύσεις και μαρμελάδες από το εργαστήριο της Μπιρμπίλως, στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.

Η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου παρασκευής γλυκών, Ρίτα Μιχάλη μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πως ξεκίνησε να δημιουργεί με παραδοσιακό τρόπο γλυκά και μαρμελάδες και όπως λέει, θέλει με τις γεύσεις της να θυμίζει, τα γλυκά της γιαγιάς και της θείας…

«Ξεκίνησα να φτιάχνω από τον πατέρα μου, ξεκίνησα με το γλυκό το νεράντζι, μετά σιγά σιγά μου το ζήταγε ο κόσμος και πήραμε την απόφαση με το σύζυγό μου και ανοίξαμε το εργαστήριο, με τις πιστοποιήσεις μας και όλα. Έχω 80 κωδικούς σε γλυκά και σε μαρμελάδες. Έχω και γλυκό παντζάρι, γλυκό γίγαντες, θα κάνω και γλυκό ελιά και έχω μια μικρή έκπληξη. Για το γλυκό γίγαντες, βάζω κρόκο Κοζάνης, μέλι και όπως μου λένε είναι καλύτερο και από το κάστανο. Όλα είναι στο χέρι, ενώ θέλω να θυμίζει ότι τρώει κανείς γλυκό από τη γιαγιά ή τη θεία και δε θέλω να το αλλάξω αυτό », όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή