Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Cillian Murphy στην πρώτη του πόζα για την ταινία Peaky Blinders

Ο Cillian Murphy στην πρώτη του πόζα για την ταινία Peaky Blinders

Και δεν ντρεπόμαστε να πούμε ότι μας έλειψε.

Την εποχή που το Peaky Blinders κατέκτησε το BBC και κατόπιν τους δέκτες σε όλο τον κόσμο, ο Μεσοπόλεμος ήταν μία περίοδος που δεν απασχολούσε -εκείνη την εποχή- την μικρή ή την μεγάλη οθόνη. Και αν το έκανε, το έκανε με τέτοιο τρόπο όπου η κατασκοπεία και το burlesque ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά, πριν περάσει στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Καλώς ή κακώς, ο Β’ Παγκόσμιος πουλούσε πάντα περισσότερο.

 

 

Οι Peaky Blinders το έκαναν διαφορετικά. Χωρίς ηρωισμούς, χωρίς φανφάρες, χωρίς Β’ Παγκόσμιο – ακόμα τουλάχιστον. Η οικογένεια Shelby έβαλε πρωτίστως το κέρδος και από στοιχηματζήδες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά από την πρώτη στιγμή, δεν ήταν άλλος από τον «μεσαίο» αδερφό Thomas Shelby, που έδειχνε να χρησιμοποιεί περισσότερο το μυαλό παρά το περίστροφο. Όλα αυτά με το κατάλληλο ντύσιμο, το μεσοπολεμικό χτένισμα και την μουσική του, μετέτρεψε μία σειρά σε ορόσημο και έθεσε νέες βάσεις τόσο στο κομμάτι του pop culture όσο και στην περιποίηση του άντρα.

Παρότι η τελευταία σεζόν είχε πολλά και διάφορα, τα οποία δεν άρεσαν, Το μεγαλύτερο κομμάτι της σειράς ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Ο Cillian Murphy πόζαρε για το πρώτο still της ταινίας Peaky Blinders που ακούμε εδώ και καιρό. Φανερά γκριζαρισμένος, φαίνεται ότι τα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία σεζόν οπότε αναρωτιόμαστε με τι θα έχει να κάνει και η υπόθεση. Η λογική ωστόσο λέει πως θα έχουμε φτάσει πλέον στην άνοδο των Ναζί και του Hitler. Δεδομένου ότι ο Thomas έφτασε στο σημείο να υπάρξει μυστικός πράκτορας για τον Churchill, ίσως οι υπηρεσίες του χρειαστούν ξανά. Δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο, αλλά το σίγουρο είναι πως οι Peaky Blinders θα αφήσουν το στίγμα τους ακόμα και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

Στο μυαλό μας ωστόσο είναι ξεκάθαρα η επιστροφή ενός ανέλπιστου ήρωα. Ο Thomas αν μη τι άλλο συμβολίζει την πρόοδο. Την προσωπική πρόοδο. Ένας άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να γλιτώσει από τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου και να φτάσει να γίνει βουλευτής, έχοντας στο τσεπάκι του ισχυρούς άντρες, δηλώνει την προσωπική εξέλιξη ενός άντρα που με κότσια, σχέδιο και μπήγοντας το μαχαίρι στο κόκαλο όταν έπρεπε, έκανε την διαφορά. Και αυτό περιμένουμε να δούμε και τώρα.

Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο Cillian Murphy, αυτό εδώ είναι για τους φανς. Και πολύ το χαρήκαμε που η ταινία επιτέλους προχωράει.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή