Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μια ωδή στην Όντρει Χέπμπορν αποτελούν οι νέες σκηνές του «Emily in Paris»

«Αγαπώ την ιδέα ενός διαζυγίου Σιλβί, αλλά θα ευχόμουν ο Τσαρλς να ήταν περισσότερο ειλικρινής μαζί μου. Αυτό ζητάω από τον καθένα. Την αλήθεια! Με τον Τσαρλς όλα περιστρέφονται γύρω από μυστικά και ψέματα». To 1963 στην ταινία «Charade» η Όντρει Χέπμπορν βρίσκεται για σκι στην τοποθεσία Σαμονί. Φοράει μια ολόμαυρη φόρμα του σκι, τα μαλλιά της είναι τυλιγμένα με ένα σκούρο καφέ μαντήλι, στο κεφάλι φοράει ένα γούνινο μαύρο σκούφο κι έχει καλύψει τα μάτια της με μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου. Η συναισθηματική της κατάσταση είναι μπερδεμένη, καθώς μυστικά και ψέματα διαλύουν την ερωτική της σχέση. Μας θυμίζει κάτι η σκηνή;

Στις 12 Σεπτεμβρίου βγήκαν – επιτέλους – τα υπόλοιπα πέντε επεισόδια του τέταρτου κύκλου της πολυσυζητημένης σειράς «Emily in Paris». Από την πρώτη σκηνή οι σινεφίλ αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια ταύτιση με τη σκηνή της Όντρει Χέπμπορν στο «Charade». Η Λίλι Κόλινς – που υποδύεται την Έμιλι Κούπερ – βρίσκεται σε παρόμοια συναισθηματική κατάσταση και φοράει ακριβώς το ίδιο σύνολο. Ακόμα και τα γυαλιά ηλίου είναι βίντατζ από τη δεκαετία του ’60. Η ωδή προς την Όντρει Χέπμπορν είναι διακριτή.

Η σκηνή στο σαλέ όπου η Έμιλι είναι ντυμένη σύμφωνα με το στυλ της Όντρει Χέπμπορν

Η σκηνή στο σαλέ του σκι δεν είναι η μοναδική παραπομπή. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακολουθούν και άλλες σκηνές που θυμίζουν σκηνές της Χέπμπορν τόσο στην εξέλιξη του σεναρίου, όσο και στις ενδυματολογικές εμφανίσεις. Τη σύνδεση βέβαια θα έπρεπε να την είχαμε κάνει νωρίτερα, στο τρίτο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, όπου τη βραδιά της μασκαράτας η Έμιλι Κούπερ εμφανίζεται με μια ολόσωμη ασπρόμαυρη φόρμα. Η επιλογή του ασπρόμαυρου δεν είναι τυχαία. Η ασπρόμαυρη ριγέ φόρμα που έχει την υπογραφή της Νίνα Ρίτσι, είναι εμπνευσμένη από το σύνολο της Χέπμπορν στην ταινία «My Fair Lady». Τα ασπρόμαυρα επίσης παραπέμπουν στο «Black and White Ball» του Τρούμαν Καπότε και συμβολίζουν το καλό και το κακό, το νόμιμο και το απαγορευμένο, τον Άλφι και τον Γκάμπριελ. Ο πρώτος είναι ο καλός, ωραίος φίλος (που γίνεται πρώην) και ο δεύτερος, ο γοητευτικός επιτυχημένος σεφ, η απαγορευμένη αγάπη της Έμιλι.

Μια ακόμη εμφάνιση που παραπέμπει στο ντύσιμο της Όντρει Χέπμπορν από την ταινία "Roman Holiday"
Μια ακόμη εμφάνιση που παραπέμπει στο ντύσιμο της Όντρει Χέπμπορν από την ταινία “Roman Holiday”

Η costume designer της σειράς Μαίριλιν Φιτούσι εμπνεύστηκε από διάφορες σκηνές της Χέπμπορν. Στα νέα επεισόδια η Έμιλι αποφασίζει να επισκεφτεί για πρώτη φορά τη Ρώμη, έπειτα από πρόσκληση του Μαρτσέλο, του νέου της αγαπημένου. Το εντυπωσιακό πουά φόρεμα που φοράει καθισμένη πάνω στο μηχανάκι του Μαρτσέλο είναι της σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ και παραπέμπει στο σύνολο που φορούσε η Όντρει το 1953 στο φιλμ «Roman Holiday». Επίσης, η εμφάνιση με τα παπούτσια μπαλαρίνες και το καρό κοντό σακάκι είναι άλλο ένα ντύσιμο από την ίδια ταινία. Τα μαλλιά και το μέικ απ της Έμιλι Κούπερ παραπέμπουν στην ταινία «How to steal a millionaire».

Επιρροή όμως υπάρχει και από την ταινία «Pretty Woman». H Φιτούσι αναζητούσε για μέρες ένα καφέ πουά φόρεμα σαν αυτό που φορούσε στους φιλανθρωπικούς αγώνες του ιππικού ομίλου η Τζούλια Ρόμπερτς. Τελικά δεν το βρήκε και η σκηνή βγήκε με την Έμιλι να φοράει μια καμπαρντίνα σε ελαφρύ ροζ – καφέ καρό.

Επιρροές και από την ταινία Prety Woman. Αν και η costume designer της σειράς δεν κατάφερε να βρει το αντίστοιχο φόρεμα της Τζούλιας Ρόμπερτ, βρήκε μια καμπαρντίνα που παραπέμπει στο στυλ.
Επιρροές και από την ταινία Prety Woman. Αν και η costume designer της σειράς δεν κατάφερε να βρει το αντίστοιχο φόρεμα της Τζούλιας Ρόμπερτ, βρήκε μια καμπαρντίνα που παραπέμπει στο στυλ.

Φυσικά, όλες οι εμφανίσεις της πρωταγωνίστριας προσφέρουν αστείρευτη έμπνευση στις φασιονίστας. Σπουδαίοι οίκοι συνεργάστηκαν με τη Φιτούσι προκειμένου να βγουν στιλιστικά εντυπωσιακές εικόνες και να μεταφέρουν εμμέσως όλες τις τάσεις της μόδας. Schiaparelli, Coperni, Isabel Marant και Miu -Miu είναι μερικοί από αυτούς. Το δεύτερο επεισόδιο ξεκινάει με την τραγουδίστρια και ηθοποιό Άσλει Παρκ, γνωστή στη σειρά ως Μίντι και στενή φίλη της Έμιλι, να μιλάει δίπλα της στο τηλέφωνο φορώντας ένα λεοπάρ σύνολο με διαφορετικά πριντς. Δίπλα της η Έμιλι, έτοιμη για να πάει στη δουλειά, φοράει ένα υπέροχο δερμάτινο βουργουνδί σακάκι του οίκου Jean Patou. Με μια μόνο σκηνή έχουμε δύο από τα πιο δυνατά τρεντς της σεζόν.

Το καστ των ηθοποιών βλέπουμε ότι «αγκαλιάζουν» σε διάφορες σκηνές και διάσημες προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον χώρο της υποκριτικής. Η εμφάνιση – έκπληξη της πρώτης κυρίας της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν, όπου φωτογραφήθηκε σε μια σκηνή μαζί με την Έμιλι προκειμένου να ανεβάσει η τελευταία τη φωτογραφία τους στα σόσιαλ μίντια, είναι η απόδειξη ότι το «Emily in Paris» είναι κάτι περισσότερο από μια απλή σειρά. Αν όλα όσα ακούγονται είναι αλήθεια, τότε στον πέμπτο κύκλο της σειράς θα δούμε και τον δικό μας γκουρού του στυλ Λάκη Γαβαλά.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή