ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (500 γρ.) σπαγγέτι No6 ΗΛΙΟΣ
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι αλάτι
Για τον κιμά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
1 φλ. καρότα τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 φλ. γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι πάστα ντομάτας
1 συσκευασία (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι κάρι
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να ξεκινήσει να αλλάζει χρώμα, 3-4 λεπτά περίπου. Βάζετε τον κιμά και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς και να ξεκινήσει να τσιγαρίζετε. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βάζετε το καρότο, την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και την ανακατεύετε στον πάτο του τηγανιού για να βγάλει τα αρώματά της. Βάζετε τις ντομάτες, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και ανακατεύετε. Βράζετε μέχρι να έχετε μία δεμένη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
Για τα μακαρόνια: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 3 λίτρα νερό και αφήνετε να βράσουν. Βάζετε το ζωμό, το αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε τα μακαρόνια και βράζετε για 8 λεπτά. Σουρώνετε και σερβίρετε μαζί με τον κιμά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε τα μακαρόνια με τυρί της αρεσκείας σας.