Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ “Βάσω Μπεσκάκη” στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα φιλοξένησαν στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης το 3ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ “Βάσω Μπεσκάκη”, το οποίο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τον αγώνα Ελλάδας – Δανίας.

Στην παράταση κρίθηκε το τελευταίο παιχνίδι του Τουρνουά, καθώς η Δανία επικράτησε με 85-83 της Ελλάδας, μετά από ένα σκληρό παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τα πολλά φάουλ.

Στους προηγούμενους αγώνες, την Τρίτη, η Κροατία κέρδισε τη Δανία, ενώ τη Δευτέρα η Ελλάδα επικράτησε της Κροατίας.

πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Πριν την έναρξη του αγώνα η team manager της Εθνικής Γυναικών, κα Σοφία Κλιγκοπούλου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη του 3ου Διεθνούς Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», την οποία παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Τζόκας, προϊστάμενος της ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Ο Περιφερειακός Σταθμός Ιωαννίνων μετέδωσε σε έκτακτες εκπομπές τον παλμό αυτής της μοναδικής καλαθοσφαιρικής εμπειρίας, με ρεπορτάζ από τον χώρο της διοργάνωσης, συνεντεύξεις και δηλώσεις, αποτυπώνοντας τον παλμό του τουρνουά..

Ο Παναγιώτης Τζόκας υποδέχτηκε στον αέρα τον κ. Κώστα Μίσσα, Τεχνικό Υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κορασίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, την κ. Εβίνα Μάλτση, Υπεύθυνη για την Προώθηση του Μπάσκετ Γυναικών, και τον κ. Γιάννη Ζήκο, Αντιπρόεδρο της Γυναικείας Ομάδας Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννενα.

Αποκλειστική συνέντευξη στον Παναγιώτη Τζόκα και τον Περιφερειακό Σταθμό Ιωαννίνων παραχώρησε ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σχετικά με το παρελθόν, το παρόν αλλά και το προσωπικό του μελλοντικό όραμα για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου με θέμα «Το μπάσκετ γυναικών και η ανάπτυξή του», παρευρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες της πόλης και του ελληνικού αθλητικού χώρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία του γυναικείου μπάσκετ και την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Πρέκας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό το δεκαήμερο εδώ. Κάναμε πολλές προπονήσεις, παίξαμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, για εμάς δεν μετράει το αποτέλεσμα. Κάναμε δοκιμές, ροτέισον, νέα πράγματα, είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο των Ιωαννίνων που ήρθε εδώ και μας στήριξε στο γήπεδο και πιστεύω ότι ήταν δύο πολύ όμορφα παιχνίδια. Λείπουν κάποια παιδιά, έχουμε φέρει και νέα κορίτσια. Συνεχώς κάνουμε δοκιμές και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη ομάδα που θα πάμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025».

Η Άρτεμης Σπανού πρόσθεσε: «Η Δανία είναι μια ομάδα που παίζει ελεύθερο μπάσκετ και το έδειξε και σήμερα. Έβαλαν τα σουτ, έπαιξαν καλές άμυνες, εμείς δεν ήμασταν τόσο καλές στο αμυντικό κομμάτι σήμερα και το πληρώσαμε. Ο κόουτς δοκιμάζει πράγματα, προσπαθήσαμε να κάνουμε και καινούργια πράγματα, οπότε είμαι ευχαριστημένη από την ομάδα. Σίγουρα θέλαμε τη νίκη, δεν έγινε, αλλά συνεχίζουμε για να βελτιώσουμε πράγματα η κάθε μία ξεχωριστά και η ομάδα συνολικά. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Μας βοήθησε πάρα πολύ η παρουσία του και στα δύο παιχνίδια. Περάσαμε πολύ όμορφα εδώ και με τον κόσμο και στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε που μας υποστήριξε».

Η Έλενα Μποσγανά συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα. Χάναμε στο τέλος, παρόλα αυτά ήμασταν ενωμένες. Θεωρώ ότι κάναμε κάποια πράγματα που καλώς ή κακώς θα έρθουμε σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μας αρέσει που χάσαμε σήμερα αλλά πιστεύω ότι βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για του χρόνου. Είμαι πολύ χαρούμενη από την παρουσία του κόσμου. Είχα παίξει στα Γιάννενα άλλη μια φορά, το κοινό ήταν το ίδιο αλλά ήταν ενάντια. Χαίρομαι που τα Γιάννενα έχουν τόσο κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ και ελπίζω και άλλες πόλεις της επαρχίας να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή