Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ήπειρος: 37 ακτές υπό… παρακολούθηση

Για την κολυμβητική περίοδο του 2024, 37 ακτές της Ηπείρου βρίσκονται υπό συστηματική παρακολούθηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία.

Οι έλεγχοι γίνονται από τη Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αναλάβει από το 2016 την ευθύνη παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στην περιοχή.

Η παρακολούθηση αυτή στοχεύει στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, καθώς και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Διεξάγεται με συγκεκριμένη συχνότητα, μεθόδους και κανόνες σε προκαθορισμένα σημεία δειγματοληψίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται αναθεώρηση του δικτύου ακτών για τα έτη 2025-2026, ενώ οι ενδιαφερόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήματα για ένταξη, απένταξη ή αλλαγή ονομασίας ακτών μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης από το 2016 έως σήμερα είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην περιοχή της Ηπείρου.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή