Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το βλέμμα του ψυχοπαθή: 6 σημάδια για να καταλάβεις ότι μιλάς με ένα τέτοιο άτομο

spot_img

Είναι πιθανό να έρχεσαι σε επαφή με ψυχοπαθή άτομα. Πολύ συχνά ανακαλύπτουμε την ψυχοπαθητική τους φύση αφού έχουν προκαλέσει… την καταστροφή.

Αλλά μπορεί να υπάρχει τρόπος να τους εντοπίσουμε μέσω της γλώσσας του σώματός τους. Ένας τρόπος με τον οποίο οι ψυχοπαθείς προδίδουν την πραγματική τους φύση είναι το ψυχοπαθητικό βλέμμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένας ψυχοπαθής επικοινωνεί, έχει την τάση να κρατά το κεφάλι του ακίνητο. Διατηρούν επίσης οπτική επαφή για περισσότερο από το συνηθισμένο.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα μη λεκτικά σημάδια από έναν ψυχοπαθή.

Εδώ είναι 6 τέτοια σημάδια, όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό learning-mind.

1. Ψυχοπαθητικό βλέμμα

Γιατί οι ψυχοπαθείς κρατούν το κεφάλι τους ακίνητο με ένα διαπεραστικό βλέμμα; Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά κινούμε το κεφάλι μας για να μεταφέρουμε διαφορετικές πτυχές της επικοινωνίας. Ένα νεύμα που δείχνει συμφωνία ή ένα κούνημα για διαφωνία. Το να λυγίζετε το κεφάλι προς τη μία πλευρά λειτουργεί ως ερώτηση.

Όταν συνδυάζουμε τις κινήσεις του κεφαλιού με τις εκφράσεις του προσώπου, εκφραζόμαστε ακόμη περισσότερο. Από τη μετάδοση συμπάθειας μέχρι την ένδειξη ποιου είναι η σειρά να μιλήσει στη συνέχεια.

Με άλλα λόγια, τα κεφάλια μας δίνουν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Αυτό ακριβώς δεν θέλει ο ψυχοπαθής. Το μεγαλύτερο εργαλείο ενός ψυχοπαθή είναι η δόλια φύση και η ικανότητά του να χειραγωγεί. Το να κρατούν το κεφάλι τους ακίνητο είναι ένας τρόπος να κρύψουν αυτό που σκέφτονται.

2. Είναι… κοντά σου

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτήρα του ψυχοπαθή είναι η ψυχρότητα ή η σκληροτράχηλη φύση. Φυσικά, ο μέσος ψυχοπαθής θα προσπαθήσει να σας κρύψει αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς του. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της αναισθησίας και της κοινωνικής απόστασης.

Μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα με υψηλή αναισθησία προτιμούσαν μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους και άλλων ανθρώπων. Συνήθως, αυτό ήταν το πολύ ένα χέρι. Υπάρχουν δύο θεωρίες για το γιατί συμβαίνει αυτό. Το ένα είναι ότι το να στέκεσαι πιο κοντά σε κάποιον επιτρέπει σε ένα πολύ σκληρό άτομο να εμπλακεί σε επιθετική συμπεριφορά. Το δεύτερο είναι ότι οι ψυχοπαθείς είναι πολύ λιγότερο φοβισμένοι από τον γενικό πληθυσμό και επομένως δεν τους πειράζει να στέκονται πιο κοντά σε έναν ξένο.

3. Αυξημένες χειρονομίες

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χειρονομιών. Έρευνες υποδηλώνουν ότι οι ψυχοπαθείς χρησιμοποιούν περισσότερες χειρονομίες από ό,τι οι μη ψυχοπαθείς. Για παράδειγμα κινήσεις με τα χέρια πάνω-κάτω ή μπρος-πίσω που τονίζουν ορισμένα μέρη της ομιλίας. Ακολουθούν τον ρυθμό μιας πρότασης και χρησιμοποιούνται για να επιστήσουν την προσοχή μας σε ορισμένες λέξεις.

Οι ψυχοπαθείς χρησιμοποιούν χειρονομίες για να μας χειραγωγήσουν. Μπορούν να τονίσουν ένα συγκεκριμένο μέρος μιας πρότασης που θέλουν να ακούσουμε ή να μας απομακρύνουν από κάτι που θα προτιμούσαν να μην ακούσουμε.

Οι ψυχοπαθείς τείνουν επίσης να ξύνουν τα κεφάλια τους ή να παίζουν με κοσμήματα. Αυτή είναι μια άλλη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή ενός ατόμου από ασυνέπειες στη συνομιλία του.

4. Μικροεκφράσεις

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι ψυχοπαθείς δεν μπορούν να ελέγξουν τη γλώσσα του σώματός τους. Η γλώσσα του σώματός τους διαρρέει σε μικροεκφράσεις που, αν και διαρκούν για χιλιοστά του δευτερολέπτου, μπορεί να είναι αποκαλυπτικές.

Μια τέτοια μικρο-έκφραση είναι η εξαπάτηση της απόλαυσης. Αυτή είναι μια λάμψη ενός χαμόγελου στα χείλη ενός ατόμου που λέει ένα ψέμα.

5. Έλλειψη συναισθήματος κατά την ομιλία

Ίσως έχεις δει σε ντοκιμαντέρ και ταινίες κατά συρροή δολοφόνους και ίσως έχεις παρατηρήσει την παντελή έλλειψη συναισθήματος που εκφράζεται όταν περιγράφονται οι δολοφονίες τους. Περιγράφουν φρικτά γεγονότα σαν να ψωνίζουν… σε σούπερ μάρκετ.

Πολλοί δολοφόνοι ψυχοπαθείς θα συμπεριλάβουν άσχετες λεπτομέρειες, όπως τι έπρεπε να φάνε ή να πιουν, όταν μιλούν για μοχθηρούς φόνους στην ίδια πρόταση. Γενικά σε έναν τέτοιο άνθρωπο μπορείς να παρατηρήσεις την έλλειψη συναισθήματος όταν μιλάει.

6. Κυριαρχία στα κοινωνικά περιβάλλοντα

Ένας ψυχοπαθής θέλει να πάρει το πάνω χέρι σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον βρίσκεται. Για να το πετύχουν αυτό, χρησιμοποιούν και την γλώσσα του σώματος.

Εκτός από ένα ψυχοπαθητικό βλέμμα, οι ψυχοπαθείς γέρνουν προς τα εμπρός για να κυριαρχούν στο χώρο ενώ σας μιλάνε. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για νεαρούς με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. Αυτοί οι νεαροί ψυχοπαθείς θα χαμογελούν επίσης λιγότερο.

Πηγή

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή